SoFly
Welcome To SoFly!!! Please Register To Have Acces To Evrithing !!! !FORUMUL ESTE IN PLINA DEZVOLTARE VA RUGAM SA NE AJUTATI! EXTRA TAGS : Britney Spears WWE Barack Obama Miley Cyrus RuneScape Jessica Alba Naruto Lindsay Lohan Angelina Jolie American Idol Dictionary MySpace Google YouTube Facebook Coupons Cars Craigslist Online degrees Credit score nintendo wii wii fit ipod touch xbox 360 nintendo ds ipod nano uggs nikon d90 zune digital picture frame
Lista Forumurilor Pe Tematici
SoFly | Reguli | Inregistrare | Login

POZE SOFLY

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
the_clasik_ely pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Hunedoara
cauta Barbat
24 - 80 ani
SoFly / Off Topic / ce este FIREWALL Moderat de Hacker, luciano20ermoso, sefunervosu
Autor
Mesaj Pagini: 1
Hacker
Moderator

Din: New York
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2658
Generalităţi/Definiţii


Un paravan de protecţie poate ţine la distanţă traficul Internet cu intenţii rele, de exemplu hackerii, viermii şi anumite tipuri de viruşi, înainte ca aceştia să pună probleme sistemului. În plus, un paravan de protecţie poate evita participarea computerului la un atac împotriva altora, fără cunoştinţa dvs. Utilizarea unui paravan de protecţie este importantă în special dacă sunteţi conectat în permanenţă la Internet.
Un firewall este o aplicaţie sau un echipament hardware care monitorizează şi filtrează permanent transmisiile de date realizate între PC sau reţeaua locală şi Internet, în scopul implementării unei "politici" de filtrare. Această politică poate însemna:

protejarea resurselor reţelei de restul utilizatorilor din alte reţele similare – Internetul -> sunt identificaţi posibilii "musafiri" nepoftiţi, atacurile lor asupra PC-ului sau reţelei locale putând fi oprite.
Controlul resurselor pe care le vor accesa utilizatorii locali.


Cum funcţionează?



De fapt, un firewall, lucrează îndeaproape cu un program de routare, examinează fiecare pachet de date din reţea (fie cea locală sau cea exterioară ce va trece prin serverul gateway pentru a determina dacă va fi trimis mai departe spre destinaţie. Un firewall include de asemenea sau lucrează împreună cu un server proxy care face cereri de pachete în numele staţiilor de lucru ale utilizatorilor. În cele mai întâlnite cazuri aceste programe de protecţie sunt instalate pe calculatoare ce îndeplinesc numai această funcţie şi sunt instalate în faţa routerelor.

Soluţiile firewall se împart în două mari categorii: prima este reprezentată de soluţiile profesionale hardware sau software dedicate protecţiei întregului trafic dintre reţeaua unei întreprinderi (instituţii -> ex.: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iaşi) şi Internet; iar cea de a doua categorie este reprezentată de firewall-urile personale dedicate monitorizării traficului pe calculatorul personal.
Utilizând o aplicaţie din ce-a de a doua categorie veţi putea preîntâmpina atacurile colegilor lipsiţi de fair-play care încearcă să acceseze prin mijloace mai mult sau mai puţin ortodoxe resurse de pe PC-ul dumneavoastră. În situaţia în care dispuneţi pe calculatorul de acasă de o conexiune la Internet, un firewall personal vă va oferi un plus de siguranţă transmisiilor de date. Cum astăzi majoritatea utilizatorilor tind să schimbe clasica conexiune dial-up cu modalităţi de conectare mai eficiente (cablu, ISDN, xDSL sau telefon mobil), pericolul unor atacuri reuşite asupra sistemului dumneavoastră creşte. Astfel, mărirea lărgimii de bandă a conexiunii la Internet facilitează posibilitatea de "strecurare" a intruşilor nedoriţi.


_______________________________________
Va rugam ajutati forumul,ajutand-ul ma refer la cat mai multe posturi si recomandati-l mai departe!



pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la